bloedappelsiencocktail

Barbara
15.02.2012

Een nieuwe woonst én een nieuwe huisgenoot. Dat vraagt om housewarmingcocktails.
Of een vast cocktailuurtje elke dag. Ik ben er nog niet helemaal uit.

Laat het nu zo zijn dat Jozef gek is op bloedappelsienen. Laat het nu zo zijn dat ik dol ben op gin tonic. Laat dit recept van 101 cookbooks onze beider liefdes verenigen. Dan denk ik: een bondgenootschap gemaakt in de hemel.

IMG_4968

Dit heb je nodig

  • gin
  • bloedappelsienen
  • citroen
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 1/2 kopje suiker
  • 1 kopje water
  • ijs
  • eventueel bruiswater of tonic

Zo maak je het

Maak rozemarijnsiroop door 1 kopje water en 1/2 kopje suiker aan de kook te brengen (of meer in dezelfde verhouding als je voor veel volk drankjes mixt). Wanneer de suiker is opgelost, voeg je de rozemarijnblaadjes en een laurierblad toe. Laat 3 minuten meekoken. Zet de siroop af en laat nog 10 mintuten trekken. Zeef daarna de kruiden uit de siroop.

Pers de bloedappelsienen. Pers de citroen.

Begin cocktails te maken. Per cocktail: ijs, 2 eetlepels rozemarijnsiroop, 2 (à 3) eetlepels gin, 4 eetlepels sinaasappelsap & 1 eetlepel citroensap. Werk af met ijs en indien gewenst een geutje bruiswater of tonic.