Appelciderpunch

Een paar dagen voor kerstmis stapt de mama van Barbara in Antwerpen Centraal van de trein met een koffer vol boerenworst. Diezelfde avond moeten we een lange tafel vol hongerigen spijzen en enkel de worst van Rondou uit Leuven voldoet aan onze hoge eisen. Normaal koken we niet voor groot publiek. Tot de meisjes van Baroness O. ons vragen om achter de potten te kruipen in hun mooie pop-up shop.

Wanneer we ’s avonds moe maar voldaan met de laatste plakkers nog een laatste fles wijn soldaat maken denken we: “Waarom doen we dit niet vaker?” En als er zich niet veel later, samen met het nieuwe jaar, goede voornemens aandienen, is dit er één van: vaker onze schort voorbinden, een grote tafel dekken en samen genieten van goed eten. Maar daarover later meer …
Het aperitief van de avond is een heuse punch. Appelcider, tijmsiroop en een stevige scheut rum, meer moet dat niet zijn. Het drankje werd sindsdien ingezet om menig feestje op te vrolijken, mét succes!


Dit heb je nodig
- 250 ml donkere rum
- 100 ml versgeperst citroensap
- 120 ml tijmsiroop
- 500 ml cider
- veel ijs
- 250 gr ruwe rietsuiker
- 250 gr water
- 10 takjes verse tijm
Zo maak je het
Maak eerst de tijmsiroop. Breng de suiker samen met het water en de tijm zachtjes aan de kook in een steelpannetje. Laat 5 minuten pruttelen.
Haal de siroop van het vuur en laat afkoelen. Haal de tijm uit de siroop. Zet de siroop in de koelkast tot gebruik.
Mix in een grote kom of kan alle ingrediënten voor de punch. Mix niet alles tegelijkertijd. Houd nog een beetje rum, citroensap, siroop en cider over. Proef van de punch en voeg naar smaak nog wat van één of meerdere ingrediënten toe.