lijstje Parijs
wat vooraf gaat:
g
10u26 –> sms van Jan: Jo, mn collega vertrekt morgen een weekend naar parijs. Waar moet ze gaan eten?
Jan, voor jou maak ik maar al te graag een lijstje Parijs. Want jij bent één van mijn absoluut favoriete tafelgenoten. Dat bewees je vorige week nog maar eens in de Vitrine. Toen je bij het eerste bordje dat op tafel kwam zei: “Allé, tot subiet.” Ik moest lachen en was blij dat ik samen aan tafel zat met vrienden die begrijpen dat praten tijdens het eten de pret bederft. Vanavond steek ik een paar van mijn favorieten in je mailbox.
22u23 –> Jan: Ik wil naar Parijs!! Zelden zo’n zin gekregen omwille van een lijstje. U rock!
22u25 –> Jo: Wanneer zijn we weg?
22u26 –> Jan: Asap baby!
22u28 –> Jo: Yes … pleaseX.
mijn lijstje Parijs:
k
–> één van mijn absolute favorieten: LE VERRE VOLE
prijs / kwaliteit niet te kloppen, veel natuurlijke wijnen (zonder kurkgeld, dus echt spot goedkoop), het lief van Iñaki Aizpitarte (chateaubriand) staat hier achter het fornuis, de betere bistrokeuken, als er je er gaat lunchen probeer dan zeker de worst, die is echt niet te doen lekker
ook een superleuke sfeer, rock ’n roll ten top
http://parisbymouth.com/our-guide-to-paris-le-verre-vole/
–> de plek waar ik mij het meest thuis voelde: VIVANT
een pareltje, ik at er ragoût van eend en kon gewoon niet anders dan meteen terug reserveren voor de dag nadien, neem vooraf zeker ook een bordje fijn vleeswaar
ook hier alleen maar natuurlijke wijnen op de kaart, de keuken is er één zonder franjes maar wel met heel veel smaak, gewoon puur natuur en that’s it
niet echt goedkoop (maar ook niet overdreven duur), goede producten kosten geld en als die dan ook nog eens met veel liefde klaargemaakt worden heb ik dat er graag voor over
http://parisbymouth.com/the-daily-bite-fall-at-vivant-a-rise-in-paris-prices/
–> mijn ontdekking van een vorige keer parijs: BARATIN
wederom de betere bistrokeuken zoals ze dat alleen in parijs kunnen
http://parisbymouth.com/le-baratin-2/
–> volgens de parijse incrowd het adres van ’t moment: SEPTIME
verfijnd maar verre van stijf, pure klasse, super vriendelijk
http://parisbymouth.com/our-guide-to-paris-septime/
–> stond ook op mijn lijstje maar ik ben er spijtig genoeg niet geraakt: RINO
dat ik hier per sé naartoe wou, was de schuld van dit filmpje: http://vimeo.com/25129227
–> en tot slot, een naam die bij kenners ook regelmatig terug komt: FRENCHIE
http://parisbymouth.com/our-guide-to-paris-frenchie-bar-a-vins/