foodentrepreneursdiner

Johanna en Barbara

Enthousiasme, drive en grote zorg voor datgene wat je maakt – het is soms moeilijk verenigbaar met het maken van keuzes voor een goed en weldoordacht verdienmodel. Het grootste struikelblok voor jonge (food)entrepreneurs zit ‘m in het vinden van een goede balans tussen zakelijkheid en passie. Juist die next step, die nodig is om van je passie je beroep te kunnen maken, proberen de dames van het Nederlandse foodcollectief Cornelis Serveert samen met jou te bereiken tijdens het foodentrepreneursdiner op KRACHTVOER.

Foodentrepreneurs

Tijdens het diner brengen Veerle Devreese en Sophie van Rijswijk alles samen waar ze van houden: lekker en mooi eten in een verrassende omgeving met erg lage drempels voor onderlinge kennisdeling en het uitwisselen van tips ’n tricks. Verwacht je aan een avond vol uitwisseling van ideeën, frisse perspectieven en zelf ontdekte do’s & don’ts. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij voor dit diner. Dus wie zin heeft om zijn idee of onderneming een etappe hoger te tillen, schuif aan naast lotgenoten en ervaringsdeskundigen. Hieronder maak je kennis met de uitmuntende experts die hun kennis delen tijdens het foodentrepreneursdiner.

Foodentrepreneurs

Yves Drieghe (BE) is co-founder, grafisch brein en art director bij DIFT – een experience, creative & branding agency dat vorm geeft aan merken, bedrijven & projecten. DIFT gaat niet uit van wat zou kunnen, maar van wat zou moeten. Verder is hij één van de oprichters van De Invasie, een platform dat opkomend talent promoot. De Invasie organiseert evenementen, tentoonstellingen, (online)communicatie en networking clubs. Zo helpt hij creatief ondernemerschap de juiste richting te vinden. En alsof dat nog niet genoeg is, lanceert hij regelmatig nieuwe producten met zijn product label Not Too Arty .

Yves zet voor het foodentrepreneursdiner zijn expertise als communicatie- en brand coach voor jonge ondernemingen in.

Wim Ballieu (BE) is naast tv-chef de drijvende kracht achter gehaktballenresto Balls & Glory. In 2012 startte Balls & Glory als pop-uplunchrestaurant in Gent, ondertussen zijn er vestigingen in Brugge, Antwerpen, een foodtruck, gehaktballen bij Delhaize, … In 2013 werd Balls & Glory uitgeroepen tot Beste Foodconcept van Europa. Wat niet iedereen weet is dat het varkensvlees voor de gehaktballen door Wim zelf gekweekt wordt. Zo is hij zeker dat er met juiste rassen gewerkt wordt, er uitloop in de stallen voorzien wordt en – het allerbelangrijkste – dat de varkens natuurlijke en gezonde voeders krijgen. Dus geen voeding waar beenderresten, kip of soms zelf visresten in verwerkt worden. Een succesvol ondernemer die ethos hoog in het vaandel draagt.

Wim deelt zijn expertise in de gouden combinatie van commercieel inzicht en duurzaam ondernemen.

Foodentrepreneurs

Vera Bachrach (NL) is een ondernemende duizendpoot. Ze was één van de drijvende krachten achter de Tostifabriek; een levende installatie die de relatie tussen onszelf en ons voedsel inzichtelijk maakte. Daarnaast leidt ze het experimenteel productiehuis Jansen, Jansen, Bachrach & Landshoff, dat de wereld opnieuw bekijkt met projecten die uiteenlopen van conceptuele diners tot het oprichten van een nieuwe financiële BANK. Vera studeerde Future Planet Studies en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Vera brengt crowdfund-expertise en de kunst om ideeën van financieel draagvlak te voorzien mee aan tafel. 

Joszi Smeets (NL) is de kersverse directeur van Youth Food Movement Nederland. Eerder organiseerde ze de YFM Academie en was ze mede verantwoordelijk voor de productie van het eerste Food Film Festival te het Amsterdamse filmhuis Studio/K. Als directeur van YFM wil ze de creatieve energie stimuleren om jongeren in staat te stellen om op een versnelde manier het voedselsysteem te veranderen. Joszi studeerde Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en Urban Environmental Planning aan Wageningen University & Research centre.

Joszi gebruikt haar scherpe kijk op innovatieve en duurzame projecten om uit te vissen of de projecten op tafel bijdragen aan de hoogstnoodzakelijke metamorphose van het voedselsysteem.

Foodentrepreneurs

Hylke Krikke (NL) is bestuurslid evenementen van Young Food Movement en op-en-top horecadier; voor en achter de schermen voert hij de horeca events van de YFM uit. Hij droomt groot als het gaat om ambitieuze diners en kwaliteitseten. Hylke studeerde DJAM Opleidingen Jazz en Lichte Muziek.

Hylke deelt zijn zakelijk & organisatorisch talent met de tafelgenoten.

Rob Berghmans (BE) van de Antwerpse koffiebar en -branderij Caffènation is de man die zijn land specialty coffee leerde drinken. Zijn verhaal begon in 2003 met een koffiebar in Hopland. Intussen barste de zaak uit zijn voegen en verhuisde naar een drie-verdiepingen-hoog pand aan de Mechelse Steenweg. In 2012 ontving hij met Caffènation de European Coffee Award for Best Independent Coffeeshop. Rob brandt koffie voor de groten der aarde: Kobe Desramaults en Sergio Herman serveren zijn koffie, samen met meer dan 70 andere zaken in België.

Rob deelt met zijn tafelgenoten zijn kennis over het behouden van kwaliteit bij het upscalen van je onderneming.

>> De masterclass Food Start-Ups vindt plaats op zat 18/10 om 20u. Tickets kosten €25 (eten + drinken inbegrepen) en zijn hier te koop.