FOOD PODCASTS

Barbara

Dit zijn mijn favoriete foodpodcasts om de file te bestrijden, het lopen aangenaam te maken of mij te verstrooien tijdens het fietsen:

PODCAST_Gastropod

Gastropod: een frisse mix van gastronomie en wetenschap.

Hoe wordt mezcal gestookt? Hoe komt esdoornsiroop uit een esdoornboom? Wie oogst het zeewier dat rond onze sushi zit? Cynthia en Nicola, de twee nerdy en vermakelijke dames achter Gastropod, zoeken het met veel plezier voor je uit. Hun recherchewerk duikt diep in geschiedenis en wetenschap en levert fascinerende verhalen op – en tonnen straffe feiten om mee uit te pakken aan tafel.

PODCASTS_Spilledmilk

Spilled Milk: flauwe grappen en Amerikaans getetter.

Gastvrouw en – heer van deze show, foodbloggers Molly Witzenberg (Orangette) en Matthew Amster-Burton (Roots and Grubs), komen elke week aanwaaien in de radiostudio om een half uur over appelsienen, dimsum of donuts te praten – en dat al 264 episodes lang. Ze hebben geen research gedaan, ze vertellen je niets nieuw, dwalen om de haverklap af en maken veel slechte grappen. Dé podcast voor wie even geen zin heeft in iets nuttigs maar gewoon wil  achteroverleunen en meeluisteren met twee grappige, warme foodies.

PODCAST_BITE

Bite: relevante vragen voor hongerige hoofden.

Wie graag nadenkt over het voedsel dat op zijn bord belandt, zal smullen van de verhalen van Bite, een podcast die politiek, gezondheid, cultuur en ecologie mixt tot een makkelijk verteerbaar geheel. Bite buigt zich over vragen als ‘welke ingrediënten zijn met uitsterven bedreigd?’ ‘Welke rol spelen immigranten in het voedselsysteem en hoe zal de nieuwe president van de USA dit beïnvloeden?’ ‘Wat is de link tussen het gezondheidsadvies van de overheid en de voedselindustrie?’ Laat je hersenen kraken en maag ronken met deze podcast.

PODCAST_Foodprogramme

The Food Programme: Britse charme en vaste waarde.

Lang voor er sprake was van podcasts, was dit programma live te beluisteren op BBC radio elke zondagmiddag. Sinds 1979 is er veel veranderd, maar The Food Programma brengt nog steeds verslag uit van de events, boeken en kwesties die beïnvloeden wat er op ons bord belandt – nu wekelijks downloadbaar op je telefoon. De charmante Britse Sheilla Dillon is de gastvrouw die ons meeneemt langsheen een duizelingwekkend scala aan pompoenen, over de gevolgen van Brexit voor boeren en consumenten tot de toekomst van rauwmelkse kaas.