fermentatie

Johanna en Barbara

Samen met Kobe Desramaults duikt KRACHTVOER in de wereld van het fermenteren – een curieus keukenproces uit lang vervlogen tijden.

Tijdens KRACHTVOER trakteert Kobe jullie op …

Een lezing waarin zijn partner in crime Rose Greene en microbiologe Sarah Lebeer samen op zoek gaan naar wat er zich tijdens het fermentatieproces afspeelt:

Wetenschap en gastronomie ontmoeten elkaar via een microbiologe en chef-kok met een zwak voor fermentatie. Rose Greene presenteert haar fermentatie-experimenten uit de keuken van In De Wulf. Ze laat je proeven welke wonderlijke invloed fermentatie op smaak heeft. Wetenschapper Sarah Lebeer vult de lezing verder aan en gaat dieper in op de biologische processen: Welke bacteriën doen wat? En wat maakt gefermenteerde goedjes zo gezond?

De lezing vindt plaats om zondag 19/10 om 16:30 en is vrij toegankelijk met een dagpas.

Een workshop fermenteren met Rose Green:

De transformatie van voedsel door micro-organismen: het klinkt misschien niet zo smakelijk, maar de producten die het oplevert lusten we wel. Zuurkool, yoghurt, geuze, chocolade, azijn: allemaal krijgen ze hun specifieke smaak door fermentatie. Ook thuis kan je allerlei potjes laten bubbelen. Leer hoe je nieuwe smaken creëert door de transformerende kracht van bacteriën, gisten en schimmels!

De workshop vindt plaats om zondag 19/10 om 12:30 maar is reeds uitverkocht.