Brussels Kitchen
Om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe eetplekken en toffe cafés in Brussel houd je best de blog Brussels Kitchen goed in de gaten. Sinds 2012 brengen interieurarchitectes Sarah en Chloé er verslag uit van hun eetavonturen en tippen ze genereus hun favorieten. Vorig jaar lanceerden ze hun offline zachtroze gids met ‘the best places to eat out in style’: 90 niet-te-missen adressen doorspekt met interviews met Brusselse culinaire persoonlijkheden.
Hierbij alvast een greep uit onze favorieten in Brussel:

Knees to Chin:
Bij Knees to Chin eet je verse, met de hand gerolde lenterolletjes bomvol frisse groenten en kruiden. Op het menu geen klassiekers maar een mix en match van Aziatische en Europese smaken. Zo vind je er rolletjes gevuld met gehakte kip, peer, gebakken uitjes en verse munt of met gekarameliseerde paprika, rode kool, appels en verse dragon.
Op drie locaties in Brussel: kneestochin.com.

Mo Mo:
Bij Mo Mo in Elsene of Sint-Gilles eet je Tibetaanse fastfood: lichte gestoomde hapjes (momo’s) en stevige soepen waarvoor de noedels à la minute gerold en gesneden worden. Je krijgt er niet enkel een snelle en gezonde hap maar ook een mooi verhaal op je bord. Eigenares Lhamo Svaluto wil met haar restaurant een stabiele basis bieden aan haar Tibetaanse werknemers die in België zijn beland als politiek vluchteling.
Op twee locaties in Brussel: mo-mo.eu.
o
o

Maru
Een Koreaans restaurant met een indrukwekkende kaart natuurlijke wijnen en wild gegiste bieren. Een combinatie die gemaakt lijkt in de hemel! Proef hier zeker de Koreaanse pannenkoek met lenteui, de tartaar (het vlees komt van slager Dierendonck) met peer en sesamolie en de pikante octopus. Laat je voor de keuze van de wijnen bijstaan door de charmante sommelier of de eigenzinnige gastvrouw.
Waterloosesteenweg 510 in Elsene. Alle dagen open voor lunch en diner, behalve op maandag.

Mary Pop-in
Het Brusselse food waste collectief Eatmosphere redt elke week 120 kg perfect goed eten uit de vuilbak. Ze verdelen het onder sociale organisaties, maar proberen ook een breed publiek te betrekken bij hun enthousiaste strijd tegen voedselverspilling. In de Belle-Vue site aan het kanaal in Molenbeek organiseren ze zo elke zondag een brunch onder de naam Mary Pop-in. Op het bord verschijnen smakelijke brunchgerechten gemaakt van overschotten van een lokale koekjesfabrikant, koffiebrander, bierbrouwer, bio-supermarkt en champignonkweker, aangevuld met producenten van Brusselse artisans. Eén keer in de maand stelt Mary Pop-in haar deuren open voor een chef die de overschotten omtovert tot een gastronomisch vegetarisch diner.
Elke zondag tussen 11u-16u: marypop-in.be.
o
o

Beerstorming
Wie ervan droomt om zelf te maischen, lageren en hoppen komt aan zijn trekken bij het Brusselse Beerstorming. In de mini-brouwerij kan iedereen zelf een bier ontwikkelen, met een groep vrienden of collega’s. Een professionele brouwmeester staat je bij tijdens elke stap van het proces. Drie weken later kan je het resultaat gebotteld komen ophalen in de brouwerij. Elke drie maanden wordt uit de brouwsels één winnaar gekozen die dan op grotere schaal geproduceerd wordt en te koop is in gespecialiseerde bierwinkels.
Alsembergsteenweg 75 in Saint-Gilles: beerstorming.net.