Kopjescake

Johanna en Barbara
13.07.2014

Als Carmen het ADH-hoofdkwartier binnenstuift is haar laatste examen nog maar net achter de rug. We mogen onze handjes kussen met zo’n gemotiveerde stagiaire. Eentje die tijdens haar welverdiende vakantie aan de slag gaat, in de naam van het hogere doel: KRACHTVOER-festival editie #2.

Om dat hogere doel te bereiken, kunnen we de komende weken wel een extra portie energie gebruiken. Daarom deelt Carmen haar receptje voor een ‘mug cake’ met ons. Een cake in een kopje. De microgolfoven krijgt opnieuw cachet, met zo’n cake die in 3 minuten klaar is.

Carmen is zelf een gezondheidskoningin en deelt haar zonde-vrije recepten op haar blog the healty ever after. Zij maakt deze cakes helemaal light door stevia te gebruiken, zelf gingen wij voor wat lepels ahornsiroop. Alle ingrediënten mengen in een grote mok, een snelle passage in de microgolfoven en even later zit je achter je bureau een dampende moelleux te eten. Carmen, wij vinden je nu al geniaal.

kopjescake

Dit heb je nodig

    voor 1 kopjescake:
    • 3 tl volkorenmeel
    • 3 tl melk
    • 2 tl ahornsiroop
    • 1 eitje
    • 2 el pure cacao (niet te verwarren met instant-chocolademelkpoeder, echt het gitzwarte spul)
    • 3 tl olijfolie
    • 1 snuifje zout
    • 1 el gehakte pure chocolade extra: je kan afwerken met gehakte nootjes, kokosrasp, vers rood fruit of nog wat extra gehakte chocolade.

    Zo maak je het

    Meng het meel, de melk, de siroop, de cacao, olijfolie en zout in een grote tas. Breek het eitje in de tas en meng stevig. Voeg de eetlepel gehakte chocolade toe.

    Zet de tas in de microgolfoven en laat 2,5 minuten op 750 watt bakken. Zoals Carmen zegt: vergeet niet door het raampje te kijken, want als een spectaculaire instant-soufflé rijst deze cake hoog boven de tas uit.