Rode biet fritters

Mayken
26.02.2014
2014_02_rodebietfritters

Dit heb je nodig

    voor 2 personen:
    • 350 gr rode biet
    • 1 ajuin
    • 1 ei
    • 2 eetlepels bloem
    • zwarte peper & zout
    • zonnebloemolie om te bakken
      voor de dressing:
      • 1 el graanmosterd
      • 2 el gehakte dille
      • 1 el rode wijnazijn
      • 5 el olijfolie
      • 1 el water

      Zo maak je het

      Meng alle ingrediƫnten voor de dressing.

      Schrob de rode bieten schoon en rasp fijn. Pel de ajuin en snipper fijn. Meng de ajuin onder de geraspte rode biet. Kruid met een snuif zout en een beetje versgemalen peper.

      Klop het ei en de bloem onder de rode biet.

      Laat in een anti-aanbakpan een bodempje olie heet worden. Leg een aantal eetlepels van het rode bietenmengsel in de pan. Druk elk hoopje met de onderkant van je lepel een beetje plat. Bak de fritters in enkele minuten krokant op een middelhoog vuur. Draai om en bak de andere kant.

      Haal de fritters uit de pan en laat uitlekken op een groot bord bekleed met keukenpapier.

      Naar een recept van Nigel Slater.