Rabarbersiroop
En net als je denkt dat we geen stagiaires meer uit onze mouw kunnen schudden, komt daar Najomi binnengewandeld! Zij verlost ons van dehydratatie met haar zelf gebrouwen rabarbersiroop. Samen met een geut spuitwater levert dat een prachtig oudroze drankje op.

Dit heb je nodig
- 1 kg rabarber
- 400 gr ongeraffineerde rietsuiker
- 1 l water
- 1 citroen
Zo maak je het
Was de rabarber en snij in stukken van ongeveer 1 cm. Doe de rabarberstukjes in een kookpot samen met 1 liter water en het sap van de citroen. Breng aan de kook en laat sudderen tot de rabarber moes is geworden.
Zeef de vloeistof. Als je een heldere siroop wil, zeef je ze door een zeefdoek. Als je geen bezwaar hebt tegen een troebele siroop, kan het door een zeefje.
Voeg de suiker toe aan het sap en laat het opkoken tot het stroperig wordt. Laat afkoelen en leng aan met (spuit)water voor een frisse soda. Bewaar de siroop in een afgesloten flesje in de koelkast.