festivalrecepten

Mayken

Op KRACHTVOER lopen dit jaar weer tal van culinaire geniën rond. Ze geven er lezingen, workshops, of serveren gerechten. Hongerig als we zijn, grijpen wij onze kans om hen net dat ietsje meer te ontfutselen. Een stukje van hun kunst waar we ook na het festival nog van kunnen smullen. Een recept bijvoorbeeld, dat ons helpt om de winter door te komen.

Vorig jaar leverde onze jacht tien heerlijk diverse recepten op. Die gaven we door aan evenzoveel jonge beeldenmakers met de opdracht er een visuele interpretatie bij te verzinnen. De resultaten vind je hier.

Dit jaar gingen we op zoek naar recepten die passen binnen ons thema Schaarste & Overvloed. Dat leverde zeven (net iets Bijbelser dan tien!) recepten op die met een minimum aan ingrediënten een hallucinante overvloed op tafel toveren, of die met een overvloedig product een verleidelijk eenvoudig gerecht bereiden. Sommige zijn zo makkelijk dat je je afvraagt waarom ze nog niet tot je vaste keukenrepertoire behoorden, andere vragen iets meer geduld maar geven daar iets onweerstaanbaars voor in de plaats.

Festivalrecepten

Voor de bijhorende illustraties gaven we ons legertje beeldenmakers alle vrijheid. Grafisch vormgevers en illustratoren waagden zich ver buiten bekend terrein en dat resulteerde opnieuw in een interessant allegaartje aan tekeningen, prints en objecten. Op KRACHTVOER vind je de resultaten terug in de expo, én in een heus mini-kookboekje waar je thuis mee aan de slag kan. Een echte KRACHTVOER- souvenir!

MET RECEPTEN VAN:

Cornelis Serveert
, Dorien Knockaert, The Dutch Weed Burger, Filip Claeys (De Jonkman), Sabien Windels (Roof Food), Sarah Lemke & Rose Greene (De Superette) en de Keuken van het Ongewenste Dier.

EN ILLUSTRATIES VAN:

Toyah De Corte, Nik Naudts, Lie Dirkx, Studio Fludd, Kachiri Faes, Mathilde Van Gheluwe en Dries Wiewauters.