venkelloof-pesto
Na de biet, moet nu ook de venkel eraan geloven. Geef me nog even en loof heeft geen geheimen meer voor mij. Hieronder het receptje voor een pesto van venkelloof. Ideaal voor een snelle zomerse pasta als fond voor al die frisse pintjes.

Je kan experimenteren met het soort noten dat je gebruikt, maar bijna alle noten worden lekkerder als je ze eerst roostert, in een droge pan of in de oven.

Pesto van venkelloof:
dit heb je nodig voor 4 personen
100 gr cashews
100 gr parmezaan
6 el olijfolie
loof van 1 venkel
schil van 1 onbespoten citroen
sap van ½ citroen
1 teentje look
zwarte peper & zeezout
zo maak je het
Rooster de cashewnoten in een hete pan, laat ze afkoelen op een bord. Snijd het loof van de venkel grofweg eens door. Snijd de parmezaan in blokjes. Doe alle ingrediënten in een keukenrobot en laat draaien tot je een smeuïge pasta krijgt. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe. Proef en kruid met peper en zout, en zoveel citroensap als je lekker vindt.
Kook je pasta al dente en houd een beetje kookvocht bij om de pesto makkelijker onder de pasta te mengen. Serveer met wat pistachenoten en eventueel nog wat extra groenten die je lekker vindt, zoals venkel, erwtjes of spinazie.