Edible Selby
Als we een briljant idee hebben: het opstarten van een eigen magazine, het veroveren van de wereld, het openen van een multi-inzetbare culinaire ruimte, dan beginnen Jo en ik met veel overgave te knutselen aan een collage. Niets geeft de sfeer van een onrealistisch plan beter weer dan een collage. Het is door deze knip- en plaksessies, dat ik The Selby leerde kennen. Jo plakte steevast een paar foto’s van Todd Selby op ons papier.

Todd Selby is mode-, interieur- en portretfotograaf. In 2008 startte hij met zijn website, waar hij fotoreeksen van zijn vrienden in hun interieur postte. The Selby werd een begrip en hij mocht ook portretten voor de NY Times maken: een korte intro, een handvol schone foto’s en een handgeschreven vragenlijstje en hopla, je hebt het gevoel dat je een blik werd gegund in de psyche van de geportretteerde.
En alsof we Todd nog niet charmant genoeg vonden, bracht hij net een boek uit getiteld The Edible Selby, met 43 portretten van o.a. een boerin in NY, een chef in Parijs, een wijnmaakster in Italië, chocolademakers in Brooklyn, een kaasmaker in Japan. Net goed om ons helemaal gek te krijgen uiteraard: mensen die obsessief bezig zijn met lokaal en duurzaam eten, in hun natuurlijke habitat. Precies wat we nodig hebben, om ons aan te stoken om nog meer zotte plannen te smeden. We kennen er al een paar die met hun ogen zullen draaien.


Dus bladeren en bladeren maar, en ons inhouden om niets uit te knippen.