een omelet voor Joyce
Gisteren kuiste ik de ADH-mailbox uit. En het gebeurt niet vaak, maar soms zit daar meer in dan alleen maar spam.
Dag Jo en Barbara,
Wat ben ik fan van jullie blog! Heb me slap gelachen met het paddenstoelenavontuur. Zeg, mocht je nog eens verlegen zitten om een onderwerp, ik heb kippen in mijn tuin en die leggen belachelijk veel eieren. Ik heb er drie: een Mechelse koekoek, een degelijk zwart legexemplaar en een klein ros sierkipje. Ze leggen alle drie iedere dag een ei, dus je mag er altijd een dozijn komen halen als je wilt. Misschien als aanleiding voor een geweldig recept met eieren? Dan kan ik ook ineens wat inspiratie opdoen.
Veel groetjes, Joyce.
Kippen, ja! En dan nog wel een klein ros sierexemplaar dat eieren legt. Joyce, we komen af! En weet je wat ik dit weekend voor je maak? Mijn lievelingsomelet met selder. Toen Helen er een foto van trok, dacht ik: is dat niet wat banaal voor op de blog? Een omelet is ook maar een omelet. Maar het is de selder die het ‘m doet, vraag maar aan Barbara. En je hebt er precies drie eieren voor nodig. Evenveel als het aantal kippen in jouw ren. Volgens mij is dat geen toeval. o

00
Dit heb je nodig
- 3 eieren
- 1 scheutje olijfolie
- 1 klontje boter
- 2 selderstengels, in fijne stukjes
- 1 sjalot, gesnipperd
- de gehakte blaadjes van enkele takjes peterselie
- 1 handvol kervel of anders groensel zoals waterkers, rucola, dille, …
- versgemalen zwarte peper – grof zeezout
Zo maak je het
Stoof de selder en sjalot zachtjes aan in de boter en olijfolie.
Klop ondertussen de eitjes los. Klop lang en hard genoeg zodat er voldoende lucht onder komt en het ei straks lekker luchtig wordt. Kruid met een flinke draai van de pepermolen en een snuif zeezout.
Giet het ei bij de selder en sjalot. Laat even bakken op een niet te hoog vuur en strooi de peterselie over het ei wanneer de bovenkant nog een beetje vochtig is. Bak het ei verder tot het helemaal gestold is.
Strooi het groensel erover en werk af met een extra snuifje zout en een draai van de pepermolen.