scones van lola

Barbara
02.02.2012

Lola is de koningin van het gebak. Ik was al een tijdje op zoek naar een goed recept voor scones en uiteraard bleek zij de bron bij uitstek.

In plaats van een droge uitwisseling van informatie, maakten we er een ontbijtdate van. Zo kon ik de magie in levende lijve gade slaan. In een snelle 20 minuten maakte ze deze heerlijke maatjes. Met wat slagroom en confituur er op, een zot goed ontbijtje.

scones_optafel

Dit heb je nodig

    voor ongeveer 10 stuks
    • 250 gr bloem
    • 45 gr suiker
    • 2 tl bakpoeder
    • ¼ tl zout
    • 80 gr koude boter
    • 180 ml melk
    • eventueel 100 gr verse cranberries (die je op voorhand even omroert met 3 el suiker)
    • 200 ml room (min 40%)
    • confituur naar keuze (of in ’t seizoen: verse aardbeien)

    Zo maak je het

    Verwarm de oven voor. Zeef de bloem en voeg het bakpoeder toe. Meng met je handen de koude boter onder de bloem tot dat je een kruimelachtig deeg krijgt. Voeg eventueel de cranberries toe. Voeg de melk toe. Meng heel kort, tot het deeg net aan elkaar hangt. Maak met de lepel porties op een ingevette bakplaat.

    Bak 12 à 15 minuten in een oven van 200 graden. Klop in de tussentijd de room op. Eet met royale portie room en confituur of vers fruit.